Prodata header

NMBS biedt haar reizigers gratis WiFi aan in de 27 grootste stations

Door het voorzien van een performante en gratis wifi connectiviteit in de stations zorgt Prodata Systems, in partnership met Orange Belgium en CityMesh, voor een verbeterde reizigerservaring van NMBS-klanten. De keuze van NMBS om verder in te zetten op het faciliteren van haar klanten door het voorzien van een performante Wifi in de stations werd vorig jaar aangekondigd en bestendigd. Dat maakt dat dit project in sneltempo werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met NMBS, Ypto en Infrabel.

Bij de selectie van de oplossing is nauw toegezien op de veiligheid van de data van de reiziger conform de privacy-wetgeving en het GDPR-kader. Er is ook ingezet op betrouwbaarheid en redundantie door de connectiviteit te ontdubbelen en de oplossing te hosten in 2 Tier-3 datacenters. De selectie van een schaalbare connectiviteitsoplossing laat toe dat de reiziger comfortabel zal kunnen surfen en streamen, maar ook dat de bandbreedte kan meegroeien met de verwachte evolutie in dataverbruik die we de afgelopen jaren ervaren.

De roll-out gebeurt gefaseerd: sinds vandaag zijn al achttien stations uitgerust met deze service, de komende maanden volgen de overige negen stations.

“Prodata Systems faciliteert de digitale transformatie van NMBS door in te zetten op het verbeteren van de reizigerservaring ”, geeft Bart Carbonez, CEO Prodata Systems aan.

 

wifi-train-stations

 

Prodata Systems staat reeds als jarenlange integrator bij NMBS borg voor de kwaliteitsbewaking, de netwerkintegratie, B2B-helpdesk en projectcoördinatie en heeft voor dit project een samenwerking opgezet met Orange, die instaat voor de connectiviteit via zijn performant netwerk. Orange zorgt ervoor dat de capaciteit snel kan aangepast worden om de wisselende stromen passagiers te kunnen connecteren. Bovendien is er een back-up ingebouwd zodat de connectiviteit ten allen tijde kan gegarandeerd worden.

Voor de gepersonaliseerde portaalpagina en Wifi management systeem doet NMBS beroep op de diensten van Citymesh. Het innovatieve bedrijf uit Brugge, met het inhouse ontwikkeld management platform WiFiLab, staat in voor de volledige gebruikerservaring. Met free Wifi-installaties in talloze steden, is Citymesh niet aan haar proefstuk toe. Mitch De Geest, CEO Citymesh: “Dankzij de portaalpagina, in de huisstijl van de NMBS, kunnen passagiers sneller en makkelijker in grote aantallen simultaan inloggen op het Wifi-netwerk en kan gepersonaliseerde informatie worden getoond.

“We work with Prodata Systems who bring a high level of knowledge and a strong understanding of our requirements, which allows them to assist us with the implementation and the support of the Check Point solutions installed within the ISPPC.”

Edwin Urbain, Coordinateur Réseau & Télécom, CHU Charleroi (Hôpital Vésale)

Client

NMBS
 

Industry

Transportation

Requirements

  • provide high quality free wifi to travellers in Belgian railway stations
  • secure data management with respect of privacy regulation and the GDPR framework
  • reliable and redundant connectivity
  • scalable bandwidth

Let’s sit down and talk

Looking for a partner who guarantees optimal flexibility in meeting your most demanding requirements, and who partners with state of the art vendors in order to ensure continuity and security of your IT infrastructure and systems ? Let's sit down and talk !                  

 Contact us  Our services